設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[實物圖] 美版4K UHD+Blu ray《深淵》(The Abyss)+外掛中文字幕

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
相信有唔少影迷都已經買咗呢隻嚟收藏,不過唔知大家有冇將呢一套戲外掛字幕?小弟今日買咗呢套返嚟,就即刻用自己家中嘅手提電腦做外掛,今次呢隻美版係分別收錄170分鐘和140分鐘,而呢套戲兩個版本分別都有外掛字幕。
170分鐘:https://srtku.com/detail/197760.html
140分鐘:https://srtku.com/detail/133507.html
如果有影迷自己都識自行去外掛,可以參考呢兩個網址,呢個網址係我經常用開嚟下載外掛字幕。如果唔識下載嘅話,以我所知,旺角德發商場有兩間影碟舖(一間喺女人舖另一間係叫dvd po,係男人舖),可以叫佢哋幫手下載的。
講真,呢套戲真係等咗好耐,由藍光時代,到而家4K時代,一路講咗好耐,直到冇記錯今年正式推出。
自己也有收藏港版得利影視DVD版本(左圖),仲要係170分鐘嘅特別加長版,呢隻美版都有收錄。
見到隻DVD,可以話係時代嘅印記嚟,當年藍光時代話會準備會推出,但一直都冇消息,仲以為當時香港分行嘅得利影視可以一直等出呢套戲嘅藍光消息,不過香港分行嘅得利影視已經結業了, 20世紀福斯影業又比迪士尼收購,冇記錯舊年定前年迪士尼宣佈話取消任何有中文字幕嘅4K同藍光發行,真係見到自己收藏套戲嘅DVD,係真係時代感慨嚟。

評分

參與人數 5威望 +116 金錢 +114 收起 理由
mryu8182 + 10 + 10 超正, 搵咗 Theatrical Version 字幕好耐,.
sevenyeung + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!
allen89 + 80 + 80 超正, 即時加分比師兄先!
:o) + 6 + 4 超正, 即時加分比師兄先!
RThaha@G + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

鑽石玩家

香港加油

76-FC 綠翡翠勲章76 榮譽鑽石勲章

R3 字幕網
射手字幕
opensubtitles

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

:o) 發表於 2024-5-7 23:48
R3 字幕網
射手字幕
opensubtitles

我就用開
字幕庫
射手偽
Sub HD
同埋你講R3字幕網

評分

參與人數 1威望 +6 金錢 +4 收起 理由
:o) + 6 + 4 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

星級玩家

我跟住大王做都唔可以外掛字幕,可唔可以做一條片介紹怎樣做?

鑽石玩家

香港加油

chiwaifung@G 發表於 2024-5-8 18:53
我跟住大王做都唔可以外掛字幕,可唔可以做一條片介紹怎樣做?

你用咩機

星級玩家

Giec  BDP-G5500 (增強版)

鑽石玩家

香港加油

chiwaifung@G 發表於 2024-5-9 05:54
Giec  BDP-G5500 (增強版)

HUGO有教

[url=][/url]