設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: alleelarry

[討論] 《全力扣殺》正能量「全力集結」!

禁止發言

電影版揸fit人

簽名被屏蔽

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

jayjay 發表於 2015-5-11 13:13
我雖然唔係為人父母,但曾經有一段頗長嘅時間代朋友照顧BB,深知道小朋友嘅心靈健康係無價嘅。
好,我就 ...

「何謂快樂嘅校園生活」定義在於當時人而已,或許他或她在這樣的經歷下,立志成為大明星也說不定!

「拍戲係日夜顛倒,唔夠時間訓…」可算是成長中的一課,凡事「適可而止,未嘗不可!」
話時話,見你平日上76網都上到好夜下,夠唔夠瞓架?學生還是以學業為重比較恰當啊!

還有所列的八套電影,就只有兩套童話,其餘的都好有英雄味道,而且清一色是外國人電影!再者我所指的「英雄當道」,是指版友的話題大多集中討論英雄人物而已,小品是近孚零。
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

禁止發言

電影版揸fit人

簽名被屏蔽

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

jayjay 發表於 2015-5-11 15:11
我早在去年已經結束咗學生生涯,今年重考公開試亦已經考完,所以你有時見我咁夜仲online都好正常。但係小 ...

正如你所說,睇電影既人就係支持緊呢個「非常污糟非常複雜嘅娛樂圈」……,點算好呢?

補充:我沒有小孩,但每日都要面對八百多個小孩,當中亦有十分有名的童星兄弟,過得不知幾快樂,成積仲唔錯添。

這一段討論到此為止,已經偏離了討論電影本身的話題。
Gundam Theatre (3.5th Generation Home Entertainment System)
TV: Sony KD-65X9500G / KD-65S9000B, Pre-Amp: Oppo HA-1, Amp: Pioneer SC-LX901
4K Player: UDP-LX800 Music Server: Soundgenic HDL-RA2HF
Speaker: JBL(Array 1000, LS-Center, Control-X) + Mirage(Omni 150)
Power Cord: Sound From Heaven Energy II Power Cord, MS Power Cord (Oppo Edition), DC Power: EAhibrid PureDC-B1

禁止發言

電影版揸fit人

簽名被屏蔽

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

jayjay 發表於 2015-5-11 18:47
講埋呢句,如果小朋友好似《放學icu》形式參與影壇,我覺得冇問題,因為時間短,對佢地生活影響極其有限 ...

禁止發言

電影版揸fit人

簽名被屏蔽

1萬

行動組版主

半專業貓奴

76 榮譽版主勲章76 榮譽慈善家勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

jayjay 發表於 2015-5-11 11:57
《五個小孩的校長》係我咁多年嚟最反感嘅港產片之一,嗰啲製片人只懂攞啲只係得幾歲嘅妹妹仔做搖錢樹,要佢 ...

以為去錯地方添,要喪插校長一片既建議jayjay兄另開post討論,唔好騎劫樓主扣片影評啦XD

禁止發言

電影版揸fit人

簽名被屏蔽

禁止發言

電影版揸fit人

簽名被屏蔽