設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: chiho80

[討論] 歡樂今宵

白鑽玩家

超人隊長

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

你引我轉行呀
agic 發表於 2011-7-14 02:04

兼下職ok架...
我係超人----超人係我
要食樹皮----梗係跟我

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章金耳朵銀耳朵學員

QQ
兼下職ok架...
ctwdavid 發表於 2011-7-14 02:07

好拉,為左我间Synpop-Union,就...
其實哥毛計釘,好多中国人,好易揾吃家

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

歡樂今宵

Sigur Ros~ 冰島o野~

勁!當年賣cd 都係幫客訂過一隻~

- 發送自我的 iPhone 大板凳應用

黃金玩家

回復 23# chiho80

呢隊o野正呀~~ 係朋友介紹~
不過我第一次聽真係呆左... 咩o黎o架... 莫非中伏? 當年o係HIV好貴...
但係聽多幾次之後就死喇... 越聽越正,當年HK得一隻賣,唯有Online訂返晒D舊碟,連HK個Live都睇埋~ 超正!!!
依家要買就方便Lu~ HIV同貨倉都有得晒~

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

今日偷雞蛇了5分鐘去shopping,可是無新碟吸引到我,但執到樓主講隻古巨基的“歡樂今宵”二手CD!!!於是執來試試.
依家仲聽緊,但只識頭三首歌…因為我無追开基仔D碟.
不過首“歡樂今宵”,又真係醒返當年的影像……有時有D歌你唔會刻意記住,又唔係特別喜愛,又無特別意義;但一諗起個心又會戚戚吓!!!个种Feel幾過癮.

順便執埋兩隻二手Ben Haper

我都有不少一生迷戀的舊唱片:
首推Eason嘅“我的快樂時代”,若然一生只可聽一隻碟,一定揀此!!!這是本人第一次領略到一張大碟,係可以由第1首到最尾個首都可以好聽!

盒和Disc2遺失了…

林海峰的第一張個人碟----“的士夠格”,當年係日日狂煲,好唔好聽?就真係好睇大家囗味夾唔夾啦!!

正式包裝同樣唔見了,但佢原本包裝其實整得好靚嫁!!

都係Eason的,是“The Easy Ride”,一隻極少人諗起的Eason唱片,可是這碟在我心目中地位好高!!!耐聽到很高,越聽越正!!!

其餘仲有Radiohead的OK Computer和Travis的The Man Who,雖然一隻依家借咗畀fd,一隻留咗喺舊屋,但這係我iTunes計到播得最多的兩張碟!!!
暗地裡想講…其實仲有Fiona Sit的第一張唱片和LMF的大懶堂…

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

銀級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Easy Ride 真係好野~個時仲讀梗書,特別多回憶
我仲記得個時我係某電台活動近距離見過EASON~hehe ~

其實仲有好多碟我鐘意又唔係靚碟架~
好似娜姐隻Evita Single
梁漢文既愛與情…而家聽到都仲覺得好有FEEL
仲有張學友既相愛大碟-即係藍雨,不老的傳說
Beyond 既樂與怒
光良既第一次
and Roxette, pet shop boys discography ...

2000 後仲有D 冷門D 既碟,好似red jumpsuit aparatus 既don't u fake it
買佢完全係為左一首your guardian angel

好似數極都仲有

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

Easy Ride 真係好野~個時仲讀梗書,特別多回憶
我仲記得個時我係某電台活動近距離見過EASON~hehe ~

其實 ...
chiho80 發表於 2011-7-16 01:40

張學友----不老的傳說

梁漢文係我本地第二欣賞的歌手!!!最愛係佢華星的“重新做人”和“好朋友”;金牌則“四季”和“effort & love”

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x