設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

對三叔面板失信心

高級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

唉!真係對三叔好失望好冇信心,事原喺四年前買咗部65‘’ QN900A 8K,點知剛好在三年保養前一個月到就出現問題,睇睇吓突然冇咗畫面但仲有聲,約咗師傅上嚟睇話要換面板,所以又要再約收機返廠,客服話要等零件返,等吓等等咗三個禮拜都冇聲氣,打上客服問… 先至話已經停咗產,提意加一萬四千幾換部65‘’ QN900B 8K 比我,咁都冇辦法啦!直到一年後面板又出現問題,又係睇睇吓近右邊由上到下出現一條紅色線,唉,四年壞兩次唔同機嘅面板,真係冇晒信心,依家等師傅上嚟睇吓點搞。

行動組版主

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

停產叫你補錢換新型號,應該只係一個建議,你有權唔接受呢個建議,然後等廠商自己想辦法解決,我個人建議萬一又叫你補錢換,你先試下企硬Say No。宜家全部大品牌都玩一年一Model,唔可能停產就唔駛跟保養。

星級玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

還未過保養的話真的快快整左佢!!

高級玩家

mummy1102 發表於 2024-5-17 13:57
還未過保養的話真的快快整左佢!!

依家已經出到QN900D,我最怕佢又話要換面板,跟住又話停產,又叫我加萬幾蚊換部QN900C,如果係咁我轉會買過部好過。

進階玩家

AnsonLee1@FB 發表於 2024-5-17 15:26
依家已經出到QN900D,我最怕佢又話要換面板,跟住又話停產,又叫我加萬幾蚊換部QN900C,如果係咁我轉會買 ...

若真的又停產,冇得整,應該要同佢哋bargain吓,coz係佢哋問題fulfill唔到嗰保養條款,無理由要強迫加錢換機!

高級玩家

TommyChan@FB 發表於 2024-5-17 18:30
若真的又停產,冇得整,應該要同佢哋bargain吓,coz係佢哋問題fulfill唔到嗰保養條款,無理由要強迫加錢 ...

我都係咁話

高級玩家

師傅已經上嚟影咗相,話等安排零件後再約收機返廠整喎!依家出到QN900D,咁唔會又停咗產卦!

星級玩家

三星玩樂勲章76-FC 綠翡翠勲章

AnsonLee1@FB 發表於 2024-5-19 09:48
師傅已經上嚟影咗相,話等安排零件後再約收機返廠整喎!依家出到QN900D,咁唔會又停咗產卦! ...

Gum應該唔會啦,應該都係等零件!

高級玩家

mummy1102 發表於 2024-5-20 14:22
Gum應該唔會啦,應該都係等零件!

但願如此啦!

高級玩家

阿定 發表於 2024-5-20 16:04
停產叫你補錢換新型號,應該只係一個建議,你有權唔接受呢個建議,然後等廠商自己想辦法解決,我個人建議萬 ...

咁梗係啦!