設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[重低音] PERLISTEN 西裝 7.3.6 聲道電影之夜(會後討論)

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
昨晚經過一輪大戰, 相信大家都應該打開左任篤二默嘞! 場中可能大家都未好多野想分享, 希望大家可以係度分享一下感受.
同埋我想知道今次做唔做到我想要的「重新感受你睇開既電影可以有不一樣的感覺呢??」
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

昨晚影既相!!

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
EpoWU@FB + 10 + 10
wayne0503 + 10 + 10 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 綠翡翠勲章

多謝Post76仝人安排這次活動,睇到感受到大王等落力做嘅準備,任督二脈簡直係前後都通哂!喺屋企真係無可能有咁嘅低頻!大王準備嘅片段真係無得頂!希望好快再有機會出席咁好嘅活動!

評分

參與人數 1威望 +200 金錢 +200 收起 理由
小瑟 + 200 + 200 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

銀級玩家

三星玩樂勲章

唔止打通任督二脈,感覺血管閉塞都通埋😆。由於之前已經有幸到此欣賞過這組合,而且還坐了皇帝位,一度猶疑是否應該再參加還是應該讓給其他師兄,結果證實沒有來錯,原來組合經過調教之後分別可以這麼大,和上次完全是兩種感受, 高中低平衡、方向感、包圍感、背景聲和電影配樂都更為突出,感謝小瑟兄和P&O Jvy兄調教出極致音色, 特別感謝Jvy兄從慕尼黑音響展趕回來籌備這次示範。最後離開時那位提我讚她的貓頭🐱erinerin, 『讚』~

評分

參與人數 3威望 +460 金錢 +460 熱話 +80 收起 理由
erinerin + 80 + 80 + 80 多謝師兄嘅鼓勵!!
MDLP + 80 + 80 港版john wick
小瑟 + 300 + 300 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

鉑金玩家

全套perlisten聲底真係好細緻 換埋天花6隻R3ic效果好到不得之了 另外今次調教上有別之前低頻唔夠埋身和能量感不足有好大提升 在我有份投選嘅測試片:無聲絕境下出嚟嘅低頻其實係難做得好 正如大王講小女孩嘅心跳聲 遠至近距離再由上而下有衝擊力又有速度嘅低頻全部都做得非常之好!天空聲道與前置銜接位啲聲效悅耳開揚 大動態而有力嘅包圍感抱緊聆聽者 另到睇戲嘅頭入感倍增再配合劇院聲效出色嘅Anthem真係爽到爆 就咁過咗一個happy Friday 最後多謝P&O為家庭影院組合提供絕佳嘅演示埸地和Post76最後一根精神之曙 搞到個咁高質嘅活動👍🏻仲要多謝埋76靚女新人王嘅超貼心安排啦🥳🥳

評分

參與人數 2威望 +280 金錢 +280 收起 理由
pac + 80 + 80
小瑟 + 200 + 200 超正, 即時加分比師兄先!

查看全部評分

鉑金玩家

多謝Post76及P&O嘅安排,非常刺激嘅一個星期五晚。由於試嘅片段都係大家投票出來, 變得更加投入。自己唔係好知道要留意d咩先叫做好,所以祗可以憑感覺講。
首先我好鐘意隻中置,人聲好真實同埋一d都唔會炒耳。工夫支英槍斷嗰下再斷插落地由好清翠一下便變成thump 一聲。😘
無聲絕對境自己試過n次,但琴晚由球埸至大街完全就好似身歷其境。細路女心跳聲最離譜,噗噗聲第二吓係有輕微震動,好似自己心跳咁。同自己屋企嘅分別實在係太大了。
Subwoofer 勁到唔祗打心口,同另一位師兄一樣,頭髮都適郁。
係咁嘅設定下,琴晚嘅戲全部可以當新片由頭睇多次。
自己dream speaker 又有新歡😍😍
趁未天黑可以開大聲啲,試吓d心跳聲先😛

評分

參與人數 3威望 +360 金錢 +360 熱話 +80 收起 理由
erinerin + 80 + 80 + 80 師兄你揀果隻絕境無聲都超正!!! 加埋3隻十.
pac + 80 + 80
小瑟 + 200 + 200

查看全部評分

5萬

總版管

EpoWU@FB 發表於 2024-5-18 11:30
唔止打通任督二脈,感覺血管閉塞都通埋😆。由於之前已經有幸到此欣賞過這組合,而且還坐了皇帝位,一度猶疑 ...

多謝你就就我身高呀!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
EpoWU@FB + 10 + 10

查看全部評分

高級玩家

昨天晚上真係好精彩, 每一套電影播放都有戲院感受, 挑戰者1號賽車個一幕感受到天空聲道的威力, 功夫藍光版估唔到pcm錄音效果都咁震撼, 總之就冇得頂, 總之搞多D這樣的活動推廣家庭戲院就係最好😄

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 熱話 +80 收起 理由
erinerin + 80 + 80 + 80 大王推薦 必屬佳品

查看全部評分

銀級玩家

三星玩樂勲章

小瑟 發表於 2024-5-18 17:24
多謝你就就我身高呀!

係大王🤴🏻地位高,顯得我渺小~😆

高級玩家

圓方百老匯戲院,THX影院, 杜比全景聲影院,CGS影院, 戲院音響聚齊, 音響效果各有千秋, 總之我全部都幫襯過睇戲, 九龍城寨我就係CGS影院睇, 銀幕大音響徑, 拍攝畫面又靚拳拳到肉下下埋身, 總之就係正😄