設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: amb86

[請教] Apple TV 4k 2021 vs Nividia Shield TV Pro 2021 vs Chromecast with google TV

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

我好早就買, 當時香港未有得賣,
2019年版出時我係在英國AMAZON買的
咁果然返來時就係13A頭

我當然知係世界電壓, 但除非真係買唔到,
否則可以的話我自己就用返英式唔想駁多舊野

不過聽幾位師兄咁講香港果D多數都係美版嚟架喇, 冇得揀了

白鑽玩家

cmlee 發表於 2021-12-15 12:50
謝謝師兄資訊。。 不過我都有上網爬過文
主要係話喺個系統入面,加返繁體香港

我都聽過呢個方法, 但好似後期又唔WORK了

不過呢部機其中一樣玩法我自己覺得可以試好多野
當電腦WINDOWS咁玩

呢期玩緊建立4K動作片資料庫
除左本地外仲外加外地SERVER,
咁搞吓搞吓可以玩好耐

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

allen89 發表於 2021-11-24 17:32
捨得仲可以玩埋LPS,聲畫唔止咁。昨天取件,開心使用中。

請問nividia睇d+出吾出到imax呢

白鑽玩家

YipLee@FB 發表於 2021-12-16 07:20
請問nividia睇d+出吾出到imax呢

可參閱官方資料。目前disney+內 IMAX Enhanced 只是指內容為 1.90:1 的寬畫面比例。所有對應d+ apps的器材也可以。

https://help.disneyplus.com/csp?id=csp_article_content&sys_kb_id=d08bee58dbbf70d01830269ed39619d8

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

cmlee 發表於 2021-12-15 13:26
有冇問太子 始創入邊幾間 。。前我買時有幾間都有

謝謝師,已定始創有貨,今晚去拿

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

morechoices 發表於 2021-12-13 16:54
Sheild 與 panasonic hd blue ray 820 ,二者在增線功能效果如何比較

我試完話你聽,咁啱我也是用820,今晚拿sheild pro

評分

參與人數 1金錢 +10 收起 理由
morechoices + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

anguslee2012 發表於 2021-12-15 11:35
咁大鑊?! 咪即係美水自己代理番當行貨賣?

咁果位師兄要留意吓, 如果唔係13A(三腳火牛頭) 要諗清楚先買!! ...

伏左,之前響app問話三腳,信左佢,上車打開兩腳!

白鑽玩家

YipLee@FB 發表於 2021-12-16 20:38
伏左,之前響app問話三腳,信左佢,上車打開兩腳!

咁都得?! 咁就要用轉插喇

我諗香港所謂的行貨根本就係美水...

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

morechoices 發表於 2021-12-13 16:54
Sheild 與 panasonic hd blue ray 820 ,二者在增線功能效果如何比較

試完,比820強多了,由其增益功能,820看bd和復刻4k有時也有燥點,但pro解碼功能太強了!物超所值!平衡很好!畫面立體很多!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
根本英俊 + 10 + 10 超正, 一定要加分

查看全部評分

星級玩家

76-FC 綠翡翠勲章

anguslee2012 發表於 2021-11-18 01:31
Nvidia Shield TV Pro同Apple TV 4K 新版我都有

講明先,以下係我個人所知同個人意見, 非廣告文

今天終於買了,但請問怎連soundbar呢?