設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ghhf

[隨身耳擴] 我的組合: 終極品聽 經典試聽大計!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我跟師兄取向不同,總覺woo推力過猛,這也是當初出掉bottlehead crack的原因之一,原因二是偏好牛輸出的膽amp,所以下年會入手春日kai10sh,玩6dj8。
說不定我們都是被蒙在鼓裡的愚者。
愚者也是有愚者的太陽啊。

"哀傷浮遊 別冊"

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

ghhf 發表於 2015-10-26 22:43
小弟一直都係Woo既支持者噃, 不過唔會考慮官方既升級膽, 小弟巳經自備咗 .....  

Rectifier 師兄可以試埋 usaf596 (要加adapter, Woo 都有得訂造)。個人認為同 5998 最夾。

專業玩家

Budget-fi 發表於 2015-10-28 21:24
我跟師兄取向不同,總覺woo推力過猛,這也是當初出掉bottlehead crack的原因之一,原因二是偏好牛輸出的膽a ...

乜野係「牛輸出」?

有無中/英文網頁介紹春日的tube amp?
有點興趣, 師兄點搵番黎嫁

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

GOTO 發表於 2015-10-29 01:09
乜野係「牛輸出」?

有無中/英文網頁介紹春日的tube amp?

www.e-kasuga.net/goods.asp?id=981

Fyi

"哀傷浮遊 別冊"

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kkc 發表於 2015-10-29 00:11
Rectifier 師兄可以試埋 usaf596 (要加adapter, Woo 都有得訂造)。個人認為同 5998 最夾。

感謝C兄分享, 見到你幅圖裹面有幾件嘢, 可以介紹下嗎? 

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

Budget-fi 發表於 2015-10-28 21:24
我跟師兄取向不同,總覺woo推力過猛,這也是當初出掉bottlehead crack的原因之一,原因二是偏好牛輸出的膽a ...

C兄對WOO既印象,小弟有幾分同意,佢係比較開揚,大開大合,似係比較"剛性"底。小弟都會嗜試轉換膽管组合,希望得到多d唔同效果。

以小弟而家情況WA22係最合適選擇,上WA5,入一對300B,同樣财力,可以係WA22上建立10不同组合。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

始終用的耳機不同, 我用的是低ohm日系機, WOO就比較難配合, 要用如elekit 等的細力機, 如果我用senn或beyer 倒可考慮WOO

"哀傷浮遊 別冊"

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

ghhf 發表於 2015-10-29 18:12
感謝C兄分享, 見到你幅圖裹面有幾件嘢, 可以介紹下嗎? 

Oh,係我嘅床頭組合:240 optical 出 Hugo,Hugo RAC 出 WA22。 其實 Hugo 直推大部份耳機已經足夠。有D(例如LCD3,812pro)直推個人覺得重通透。

部WA22通常我用嚟聽 HD800或者隻HE6。D膽嘅配搭都係voice for 隻HD800。ROLL左好多唔同嘅組合最後選擇左TS5998+Sylvania VT231+USAF598。音場,結像,低頻,分析力,通透感都俾到我想要嘅效果,適合我雜食乜都聽D。如果主力女毒流行vocal jazz,落 CV1988 都唔錯。 未入HUGO前經常喺用TS BGRP夾LCD3(夾HD800高頻唔太鐘意),而家就長插SY VT231。

期待師兄快D入手,同埋都要讚一讚師兄長期分享WOOAUDIO心得!

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

kkc 發表於 2015-10-30 12:26
Oh,係我嘅床頭組合:240 optical 出 Hugo,Hugo RAC 出 WA22。 其實 Hugo 直推大部份耳機已經足夠。有D ...

嘩,C兄套系统咁正,應該一早係小弟呢個帖揚下,毒下小弟

年尾12月係個好時機,小弟搞埋個電池系统,執好d位安置WA22,肯定會口水多過茶,不停吹水

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

ghhf 發表於 2015-10-30 13:54
嘩,C兄套系统咁正,應該一早係小弟呢個帖揚下,毒下小弟  

年尾12月係個好時機,小弟搞埋個電 ...

haha 我墨水有限超懶po野,同埋音響嘅嘢真喺好個人好主觀。

不過見師兄咁有HEART玩同SHARE,趁你未訂WA22提一提支比較冷門但真心覺得好啱WA22+5998嘅 USAF596(聲only,樣就... 要靚sophia princess 274B ),等你如果有興趣可以一次過同Jack Woo訂埋個ADAPTER慳返寄費同時間。

等你開箱!